laatste nieuws

De eerste grote overzichtstentoonstelling (affiche hieronder) en de groepsexpositie bij WG Kunst zijn nu voorbij. Het was een succes, er zijn veel mensen komen kijken, er werd enthousiast gereageerd en er zijn vier portretten verkocht. Ook is er een prachtig artikel van zes pagina's verschenen in het tijdschrift Atelier, waar veel te lezen en te bekijken valt over mijn tekeningen, hoe ik te werk ga en over het Keti Koti Project.
De komende maanden wil ik het project afronden: portretten maken van mensen die hun verhaal hebben gedeeld, maar die ik niet op een van de Keti Koti- gelegenheden in 2020 / 2021 heb ontmoet. Tevens ben ik van plan het aantal interviews uit te breiden. Het lijkt me mooi om uiteindelijk een piublicatie van het project te maken en  mooie expositieruimte(s) vinden rondom Keti Koti volgend jaar in 2023, 150 jaar na de afschaffing van het Staatstoezicht.
Verder kan ik nu al bekendmaken dat ik door Marcel Pinas ben uitgenodigd om een expositie in te richten in zijn Tembe Art Studio in Moengo, Marowijne. Dus: Keti Koti Project 'Ala Sma Tori' gaat naar Suriname!

Grafisch ontwerp affiche en zaalbord: Victor Levie