laatste nieuws

PREVIEW- EN CROWDFUNDINGSEXPOSITIE BOEK 'KETI KOTI PROJECT ALA SMA TORI'
Van dinsdag 9 mei t/m zondag 14 mei is Stichting Sanjay's Voorjaar Salon @ Vrij Paleis te bezoeken aan de Paleisstraat 107 in Amsterdam. Met expositie en creatieve markt, iedere dag één of meer demonstraties, twee filmavonden en elke dag een bite. Ik ben er van woensdag 10 mei t/m zondag 14 mei om mijn boek 
KETI KOTI PROJECT - ALA SMA TORI te promoten met een bijzondere expositie en crowdfunding. Mensen kunnen het boek vooruit bestellen, ik verkoop origineel werk, prints van de portretten en de speciaal ontworpen affiches met alle 79 portretten erop op A3- en A2- formaat.

Ik heb een affiche ontworpen, Met alle negenenzeventig portretten erop. De originele portretten zijn gemaakt over een periode van drie jaar, met pen en aquarel op 29,7x42cm papier. Het affiche laat ik afdrukken op A2- en A3-formaat, daar ben ik nog niet uit. De opbrengst ga ik gebruiken voor een deel van de drukkosten van het boek Keti Koti Project - Ala Sma Tori dat ik in eigen beheer ga uitgeven. De bedoeling is dat dat op 1 juni 2023, het begin van de Keti Koti maand, uitkomt! Van 8 t/m 14 mei 2023 doe ik mee aan een expositie / activiteitenweek in het Vrij Paleis, Paleisstraat 107 in Amsterdam, georganiseerd door en voor Stichting Sanjay Ganpat Brouwer. Ik ga daar exposeren met het Keti Koti Project - Ala Sma Tori en daarbij ook werk verkopen - o.a. dit affiche - voor crowdfunding van het boek én ter ondersteuning van Stichting Sanjay Ganpat Brouwer.

De Suriname Kalender 2023 is te koop! Er staat een mooi verhaal van Nellie Bakboord en ik voel me vereerd dat mijn portretten van Keti Koti Project - Ala Sma Tori erbij staan! Bij de maand juni, de herdenkingsmaand die voorafgaat aan Keti Koti. In het jaar 2023 zal het project geëxposeerd worden in Suriname, bij Tembe Art Studio van Marcel Pinas, Moengo, Marowijne. Dat wordt de maand augustus, dus als je dan in Suriname bent kun je daar komen kijken.

De Suriname Kalender is te koop een kost € 15,95 (excl. verzendkosten). Er staan prachtige foto's in en interessante achtergrondverhalen. Bestel de kalender op www.surinamekalender.nl/bestellen of ga naar een van de verkooppunten in Suriname en Nederland (zie de website surinamekalender.nl).

O.a. ook met bijdragen van Renee Koldewijn, Bart Krieger, Maartje Punt en Joke van Vlijmen.

 

* * * * * 

 

Mijn portret 'Wendel (aka Ingi)' is geselecteerd voor het 'Weekend van het Portret 2022', georganiseerd door De Nederlandse Portretprijs.

Het portret van Wendel is in mijn project speciaal, want hij is van Inheems - Surinaamse afkomst. Dat is ook te zien aan hoe hij zich heeft aangekleed voor 1 juli, de dag van Keti Koti. Hij is trots op zijn afkomst. Ook inheemse mensen hebben enorm te lijden gehad onder het Nederlandse koloniale bewind maar hebben hun cultuur en hun waardigheid kunnen behouden.

Datum: vrijdag 21 oktober t/m zondag 23 oktober a.s.
Locatie: Bagagehal van Loods 6, KNSM-laan in Amsterdam
Entree: € 2,=

 

* * * * * 


De eerste grote overzichtstentoonstelling en de groepsexpositie bij WG Kunst zijn allebei afgelopen. Het was een succes, er zijn veel mensen komen kijken, er werd enthousiast gereageerd en er zijn vier portretten verkocht. In geval van een volgende overzichtstentoonstelling kan ik ze teruglenen, heel fijn.

 

* * * * *

Ook is er een prachtig artikel van zes pagina's verschenen in het tijdschrift Atelier, waar veel te lezen en te bekijken valt over mijn tekeningen, hoe ik te werk ga en over het Keti Koti Project. 

 

* * * * * 

 

De komende maanden wil ik het project afronden:

portretten maken van mensen die hun verhaal hebben gedeeld, maar die ik niet op een van de Keti Koti- gelegenheden in 2020 / 2021 heb ontmoet. Tevens ben ik van plan het aantal interviews uit te breiden. Het lijkt me mooi om uiteindelijk een publicatie van het project te maken en  mooie expositieruimte(s) vinden rondom Keti Koti volgend jaar in 2023, 150 jaar na de afschaffing van het Staatstoezicht.

* * * * * 

Verder kan ik nu al bekendmaken dat ik door Marcel Pinas ben uitgenodigd om een expositie in te richten in zijn Tembe Art Studio in Moengo, Marowijne. Keti Koti Project 'Ala Sma Tori' gaat in augusutus 2023) naar Suriname!

 

* * * * *